С много инициативи ученици и учители от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово отбелязаха Денят на европейските езици

Залата на Общинската администрация в Хаджидимово се превърна в зала на езиковото разнообразие и любознателността. Учители и ученици от СОУ „Никола Вапцаров” отдадоха голямо значение на Деня на европейските езици и го превърнаха в истински празник.

Преподавателите по английски език – Цветомира Христова, Заприна Глушкова – френски език, български език и литература и Величка Даскалова – немски език, заедно с водещите Ванина Бозова и Мария Стоянова, и техните съученици от 10-ти и 11-ти клас Магдалена Влахова, Иван Петков, Костадин Гочев, Катерина Дерменджиева, Лили Вълчева и Гергана Аврамова предложиха на учениците презентации, любопитни факти, занимателни и интригуващи въпроси на различни европейски езици.

Организаторите и участниците на празника се справиха отлично и успяха да изпълнят перфектно поетата отговорност да приковат вниманието на публиката, която трябваше в непринудената и приятна обстановка да разпознава различни думи.

По нетрадиционен начин чрез използване на интерактивни методи и ИКТ на всички участници, организаторите на празника предоставиха възможност да усъвършенстват своите умения по чужди езици, което за тях бе едно допълнително обогатяване.

Учителите и учениците получиха заслужена похвала от заместник-директора на гимназията Галя Петрелийска, която бе гост на проведеното мероприятие по повод Деня на европейските езици в Хаджидимово .

„Тържеството, което бе кулминацията на организираното мероприятие в СОУ ”Никола Вапцаров„ в Хаджидимово за поредна година посрещна усмивките и нескритата радост на всички, които споделиха щастието да превърнат един обикновен учебен ден в повод за гордост с онова, което постигаме, вярвайки че заедно реализираме цели, които ни обединяват, дават ни смисъл да продължаваме да сбъдваме мечтите си, заедно, още по-силни и по-целеустремени”, сподели за ИНФОМРЕЖА сърцатата учителка по  френски, български език и литература – Заприна Глушкова.

Учителите по чужди езици от гимназията в Хаджидимово споделят, че мероприятието, което заедно с учениците си превърнаха в истински празник, е поредното доказателство, че дни като 26-ти септември са само повод за училища да демонстрират как обучението може да се превърне в кауза, в мисия, на която вярват и са посветили всичките си усилия, а именно – правото на всеки един да се почувства свободен да избере начина, по който да стане част от света.

„Това е светът на другите, който до скоро наричахме чужд и от който утре всеки би могъл да носи частица в себе си! А това е нещо, което постигаме и с което несъмнено си струва да се гордеем, особено в дни като 26 септември – Европейски ден на езиците!”, е категоричното мнение на учители и ученици от СОУ „Никола Вапцаров” в Хаджидимово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене