До месец и половина Община Благоевград придобива 61 дка от бившите казарми, прави първа копка на православен храм

Община Благоевград е на финалната права по придобиване на 61 декара от бившите казарми в града. Добрата новина идва 4 години след подписаното споразумение със Сухопътни войски.

„Най-късно до месец и половина ще получим акт за собственост, след което започваме реализация на мащабния проект, който предвиждаме за тези терени. Вървим към първа копка на нов православен храм“, съобщи кметът Атанас Камбитов.

Той вече е получил благословията за изграждане на втора голяма църква в града от българския патриарх Неофит и Неврокопския митрополит Серафим при посещението им в Благоевград преди дни за откриването на международния форум „Фундаментализмът – вярност към традицията или модернизъм?”.

„Финансирането е подсигурено на 100 %. Средствата идват от частен инвеститор с корени от нашия регион, но по негова воля засега ще запазим името му в тайна“, лаконичен бе градоначалникът.

По план общинското ръководство предвижда да изгради на площ от 10 декара освен православен храм още Експо център и Музей на Македоно-одринското революционно движение.

Останалата част ще бъде превърната в огромен парк.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене