ИЗВЪНРЕДНО! Спешна проверка на ГКПП Златарево: Кой пропусна криминално проявен македонец с огромно количество цигари

Спешна проверка на ГКПП Златарево започва в понеделник, поводът е преминаването през граница на огромно количество контрабандни цигари, внесени от македонец, бивш затворник в държавата си, пише struma.com.

Полицията в Петрич задържа вчера на българска територия, в близост до село Първомай, лек автомобил „Опел Зафира“, шофиран от 50-годишния Вангел Арапов.

В автомобила, в скривалище в двойно дъно, и зад 4-те гуми на колата, са били укрити контрабандни цигари, около 6 мастербокса. Колата била префасонирана в истински тайник за цигари, което навежда на мисълта, че многократно е извършвала подобни превози. Полицията в Петрич обаче, направи сериозен удар, залавяйки контрабандиста.

Оказа се, че той е лежал в затвора в Македония, има двойно гражданство и адрес в Петрич, знае се и кои са хората, с които контактува. Арестът му обаче създаде сериозни неприятности на дежурните екипи на ГКПП Златарево, пропуснали трафиканта. Очаква се дори да има уволнения на граничния пункт. Вангел Арапов остава в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. Разследването предстои. Търсят се, хората, с които контактува Арапов. Контрабандата е един от основните начини на препитание в Петрич.

С контрабанда печелят парите си и известни в града бизнесмени и други оперативно интересни лица от миналото. Петрич е градът с най-скъпите луксозни возила на територията на областта. Има много скрити богаташи, натрупали милиони от контрабандата. Полицията, обаче стъпи здраво в последната година и нанася съкрушителни удари върху контрабандата на цигари и производството и търговията с канабис, което е основен поминък за мнозина в района.

През Петрич минават всички канали за контрабанда на цигари и на дрога, така, че оперативната обстановка тук е изключително сложна. Ще съобщим подробности, около това за кого са били предназначени внесените от Арапов цигари на по късен етап.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене