Отбелязват Деня на независимостта в Симитли

Симитли ще отбележи Деня на независимостта, 22 септември, с поднасяне на венци на паметника на загиналите за свободата, като ще съчетае и днешният ден 21 септември – Световен ден на мира на ООН със засаждане на дърво на мира. 22 септември – Ден на Независимостта с поднасяне на венец, като същия ден ще бъде и без автомобили по случай Европейската седмица на мобилността. Симитли ще бъде и домакин на Международният лекоатлетически “Световен пробег за мир”. Изключителна чест е за община Симитли да посрещне пробега с огъня на мира, който е преминал почти цял свят. Около 14:00 часа, утре 22 септември на паметника „Лъвчето”, след поднасяне на венец и засаждане на дърво на мира, международната щафета, заедно с деца от ФК „Септември”,спортен клуб „Малки шампиони”, ученици, общественици, общинари и абсолютно всеки желаещ да се включи ще пробягат с огъня на мира разстоянието от църквата до площад „Септември”.

Световният пробег е международна щафета, която има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Световният пробег за мир преминава с факел през земното кълбо от 1987 г. през година.

Инициативата за него е на индийския духовен учител, поет, художник, композитор и музикант и автор на стотици книги Шри Чинмой. Тази година Пробегът стартира на Стария континент на 24 февруари в Португалия.

Финалът ще бъде приветстван с голяма церемония в Рим на 8 октомври, а през тези шест месеца факелът ще носи посланието за мир през 24 хиляди километра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене