Заместник-кметът Христина Шопова и ръководители на „Карлсберг България“ откриха първата реновирана градинка по проект на „Пиринско“

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, Бранимир Братанов- маркетинг директор на „Карлсберг България“ и Анета Сланчева-мениджър „Правни и корпоративни въпроси“ на Карлсберг България“ откриха първата реновирана градинка по реализиран проект на „Пиринско“.

gradinki-3На официална церемония, пред блок 205 в квартал „Орлова чука“, днес беше прерязана лентата на нова беседка, около която са поставени пейки, кошчета, засадени са храсти и трева. „Поздравявам Ви от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за прекрасната инициатива.

Благодаря на „Карлсберг България“, затова, че работим много добре години наред. Факт е, че компанията помага за много от инициативите, които се реализират в Благоевград. Оказаха ни голяма подкрепа и по време на фестивала „Франкофоли“. „Карлсберг“, заедно с още две фирми са клас „А“, когато говорим за спонсорство. При реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, благоевградчани показаха, че могат да се обединяват, че заедно можем да печелим.“, каза по време на откриването Христина Шопова.

gradinki-2Тя призова живеещите в блок 205 и околните сгради да се грижат и да пазят новата придобивка. Кампанията на „Пиринско“ се проведе в периода май-юли 2016 г. След финала на инициативата за събиране на капачки, измежду феновете на пивото, участвали в инициативата, в томбола бяха определени победителите – общо 20 групи от минимум 4 души. Всяка от печелившите компании получи облагородяване на стойност 2 500 лв., като победителите можеха да избират от каталог как да бъде реновирана градинката им в рамките на посочената сума.

Така печелившите локации в с. Самораново, с. Кавракирово, с. Полето, с. Кърналово, с. Поленица, с. Мусомища, с. Коларово, с. Бабино, гр. Кюстендил, гр. Благоевград, гр. Банско, гр. Сандански, гр. Симитли и гр. Разлог бяха реновирани, а техните жители вече се радват на едно по-приятно място за отдих и срещи със съседи и приятели. В резултат на тази инициатива, петима участници от Благоевград спечелиха правото да реновират градинката си пред блока.

Облагородените кътчета се намират в квартал „Орлова Чука“, ул. “Пролет” 5 на гърба на блок 205 вх.А и блок 205 вх.Б, квартал „Грамада“ ул. ”Зеленка”25, квартал „Орлова чука“ ул.“Слава” 2, квартал „Орлов чука“, пред бл.215, вх.В, както и в ж.к. Запад, зад блокове 45 А,Б.В и пред блок 44. „Всички тези градинки са общинска собственост, благодарни сме на Община Благоевград, с които имаме дългогодишни партньорски отношения и които ни помогнаха много за осъществяването на тази инициатива. Въпреки, че „Пиринско“ е една от най-големите марки в България, най-голямата марка бира от началото на годината, сърцето на „Пиринско“ си остава в Благоевград“, каза Бранимир Братанов, маркетинг директор на „Карлсберг България“.

Анета Сланчева, мениджър „Правни и корпоративни въпроси“ на Карлсберг България“ запозна присъстващите с дейността на компанията и основните й цели. „“Карлсберг“ е зелена компания. Компанията винаги е полагала изключителни усилия и е инвестирала много средства в енергоспестяващи технологии, в проекти, насочени към опазване на околната среда. Един такъв проект е пречиствателната станция, която изградихме и съвсем скоро предстои да бъде открита. За нея в Благоевград инвестирахме 5 млн. лева“, сподели Анета Сланчева.

„Пиринско“ има традиции в грижата за естествената природна среда в своя регион. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален Парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, възстановени са съществуващите и са подновени кътовете за отдих на територията на парковете.

„Пиринско“ се грижи за облагородяването на родния си град и организира Доброволчески ден, в който служителите на „Карлсберг България“ почистват, залесяват, боядисват и обновяват градските паркове и градини на Благоевград – с помощта и подкрепата на Община Благоевград.

„Пиринско“ е една от най-динамичните бирени марки на пазара, която е и един от основните двигатели на бирения бранш като цяло. По последните данни на агенция AC Nielsen, „Пиринско“ достигна 16,2% дял от общия пазар на бира за първите осем месеца на 2016 г., което нарежда марката на първо място сред бирените брандове у нас. В домашния си региона за същия период от настоящата година Пиринско държи близо 50% пазарен дял в обем.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене