Бизнесмен с хаджидимовски корени даде добро предложение: Част от таксите за строителни разрешения да остават в общините!

Част от таксите, които инвеститорите плащат за издаване на строителни разрешения, да остават в бюджета на общините, в които се реализират съответните проекти. Това предложи управителят на „Бигла III“ ООД Красимир Шалев на Втората годишна конференция „Инвестиции и строителство на жилищни сгради“, която се провежда днес в София Ивент Център.
Инж. Шалев смята, че 30% от сумите, които се плащат за строителни разрешения могат да бъдат използвани от местните общини за облагородяване на средата и изграждане на инфраструктурата в кварталите.
Според него има необходимост от облекчаване на административните процедури, които съпътстват реализацията на инвестиционните проекти. Тромавите процедури, дългите срокове и многобройните документи, които администрацията изисква, затрудняват инвеститорите.
Столичната община обикновено върви след събитията и това трябва да се промени, категоричен бе инж. Шалев. Според него след отминаването на кризата общинската администрация отново не е подготвена за новите предизвикателства, които пазарът налага – качествена инфраструктура, транспорт, велоалеи, паркове.
„Бигла III“ се занимава със строителството на бутикови жилищни сгради в София. Компанията предлага луксозно строителство, базирано на високите технологии и качествено изпълнение на всеки детайл.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене