Роми в Гърмен се биха след спор кой да води сватбено хоро

Спор за това кой да води сватбено хора предизвика истинско меле в ромската махала на Гърмен.

Екшънът се разиграл снощи към 20 часа на сватбено тържество в местното гето. Стигнало се до меле между двама мъже, а след това и между техни родственици.

Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112. Веднага на улица”Извън регулация” пристигнали полицейски служители. Те установили, че в битката най-активни били 22-г. К.А., 45-г. Р.А. и 41-г. И.А., които се били с опонентите си С.А., на 20 г., и А.А., на 37 г. Всички побойнци са от село Гърмен. Пострадали в боя няма. На първите трима мъже са съставени актове. Един е санкциониран по закона за МВР, а другите двама – по Наредба 1 на общинския съвет. Работата по установяването и задържането на останалите участници в инцидента продължава.

В същия ден, но към 15:33 часа лумна пожар в ромската махала на съседното село Огняново. Изгорели са покривите на две колиби. Няма пострадали лица при огнения инцидент. Огънят е потушен от пожарникари от РС ПБЗН-Гоце Делчев. Унищожени са още бяла и черна техника, както и фураж. Най-вероятно неправилно боравене с открит огън е причина за възникването на пожара.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене