Без категория

Директорът на МБАЛ Благоевград Вл. Пандев бесен: 100 000 лв. са нужни за ремонт на поразиите, направени от майките в детско отделение

Владимир Пандев

Изпотрошени мивки, счупени кранове и тоалетни чинии, увредени брави на вратите, това е гледката в благоевградското детско отделение, което работи на пълни обороти месеци наред. В сезона на грипа детско отделение приемаше болни деца заедно с майките им, бе пренаселено и лекарите едва успяваха да се справят с много деца. Докато медиците, обаче обгрижват болните деца техните придружители правят беля след беля. Санитарните възли за изпотрошени и увредени, явно настанени в болницата придружителите не пазят имуществото й, това каза  директорът на МБАЛ Благоевград д-р Владимир Пандев.
Около 100 000 лева ще са нужни за ремонт на изпотрошеното отделение, на фона на тази криза, и на всичките усилия, които полагаме да не връщаме детенце с най-леките оплаквания, правим го с грижа за здравето на децата, а как се отплащат придружителите с чупене, ядосан съм много на част от майките, каза още д-р Пандев. В момента отделението е пълно, затова не се правят ремонти, когато намалее заболеваемостта, така, че да не се пречи да настанените там, ще започне ремонт. Подобни ремонти се налагат почти всяка година, тъй като вандализмът на част от придружителите е система на поведение.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене