Без категория

Президентът на Татарстана подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН

(Борис Анзов, кореспондент на „Медиа Мост България и Четвърта Власт“)

Ръководството на републиката смята генералния Директор на ЮНЕСКО за високо квалифициран специалист, способен да работи в голяма международна организация. (Казан, 15 септември, „Медия Мост Болгаря и Четвърта власт“, Борис Анзов.

anzovПрезидентът на Татарстана Рустам Минниханов току що подкрепи кандидатурата на Директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова на поста генерален секретар на ООН. За това лидерът на република заяви днес пред Българскиятжурналист в кулоарите на международния форум „Съхранение на човечеството, като императив на устойчивото развитие“. „През последните години всичко, което се е променило – е работа на нашите специалисти при ЮНЕСКО. Г-жа Бокова знаем много добре. Това е много квалифициран специалист, който знае как да работи в голяма международна организация.

anzov-2Ние тази новина за (номиниране на нейната кандидатура на този пост генсек. на ООН от България) е много положително възприемат от нас“, – каза Рустам Минниханов.

Президентът на Република татарстан посочи още, че процедурата за вземане на решения по позициия за кандидатиране на генсека на ООН не зависи от Татарстана. Въпреки това лидерът на републиката подчерта, че кандидат Ирина Бокова положително ще въздейства, положението на Русия в световната сцена, както и на подем на авторитета на ООН.

Посланик на добра воля на ЮНЕСКО, Александра Очирова подчерта, че Ирина Бокова е човек, който лобира за интересите на всички. „Това е професионален и морален авторитет“, – каза тя. От Казан, Русия Борис Анзов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене