Инициативен комитет издига Борислав Михайлов за президент на България

Хиляди граждани се обединиха в подписка, за да издигнат Борислав Михайлов за кандидат-президент на предстоящите избори

Шефът на българския футбол ще се състезава за позицията на върховен главнокомандващ заедно с Йордан Лечков, който ще му  заместник.

„Над 10 000 подписа са събрани само за 24 часа, след като България оглави класирането в група „А“ на квалификациите за Световното първенство в Москва през 2018г.“, обясниха инициаторите. До това неочаквано събитие се стигна след измъчената и драматична победа над Люксембург с 4:3 в София и след като останалите отбори в нашата група не успяха да се победят. Инициативният комитет обяви, че са започнали подписката още на стадиона, като всички 45 човека на стадиона са се включили. Те признаха, че дори медиците от линейката и полицаите на мача са се подписали. Децата, които връщаха топките също са изявили желание, но тъй като са непълнолетни, техният подпис би бил невалиден.

„Причина за небивалия ентусиазъм е факта, че срасналият се със властта в БФС Михайлов, който с бездарното си управление умъртви шансовете на цяло едно поколение за голям футбол, собственоръчно обезглави младежките школи и посипа с пепел надеждите за скорошно израстване на голям български футболист, който да поведе националния ни отбор към успехи. Единственият начин да го изкараме от българския футбол е като го качим на президентският пост на държавата. Поне за нея нямаме илюзии, че нещо може да се получи, така че по- добре там да си седи и да си пие, от колкото да ни съсипва футбола“, обясниха от инициативния комитет.

Самият Михайлов коментира, че битката за президентския пост ще е трудна и равностойна, както мач на националите с Люксембург или Малта. Все пак Михайлов е убеден в успеха си, както е бил в тези футболни двубои, за това е сигурен, че ще е поне на бараж… пардон, балотаж.

Мартион

zevzeci.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене