Светлозар Лазаров обяви операцията в Лясковец за провалена

Светлозар Лазаров

Със спор за дневния ред започна заседанието на вътрешната комисия в парламента. „Операцията е провалена. За най-голямо съжаление.“ Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред депутатите при обсъждането на акцията на баретите в Лясковец, при която загина командоса Емил Шарков, а други бяха ранени.

Без да е разпоредено двама служители дни преди операцията са направили заснемане на къщата на Петко Петков. Двамата цивилни служители са осъществили контакт с полицаите, дали са камерата, с която униформения служител да заснеме къщата на стрелеца. Униформеният е снимал, докато е звънял на вратата на барикадиралия се гражданин на Лясковец. Камерата след това е предоставена на цивилния служител на реда.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов поиска да бъде предоставена официално информация за задържания общински съветник Орлин Алексиев. „Да стане ясно на всички български граждани какви спекулации бяха отправяни“, каза Ципов и прикани Мерджанов да направи извинение. Другото искане беше в дневния ред днес като точка 3 да бъде включен и случая с „валящите от небето френски туристи“ в село Коиловци. На заседанието не присъства вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Създадена е работна група в състава на МВР на днешното Оперативно заседание на МС във Видин. В тази работна група са включени представители на социалното министерство, здравното, правосъдното и земеделското министерство. В нея е и представител на Националното ловно-рибарско сдружение. Целта на тази група е да анализира нормативната уредба за оръжията.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене