Тържествено откриха учебната година в Банско

За втора поредна година на централния площад в Банско тържествено бе дадено началото на новата учебна година. Тържеството започна в 9.00 часа с вдигане на националния трибагреник и химна на републиката. Учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ и СОУ „Неофит Рилски“ произнесоха в един глас едно от най-българските стихотворения „Родна реч“, а кметът на Банско Георги Икономов приветства всички учители, ученици и техните родители и им пожела на добър час.

На територията на община Банско 134 първолаци ще пристъпят за първи път училищния праг. Най-висок е техният брой в НУ „Св. Паисий Хилендарски“-66, следвано от СОУ „Неофит Рилски“- 36, в ОУ „Св. Климент Охридски“- Добринище са 23 и най-малък брой са в училището в село Места. Всички те получиха книжки, осигурени от Общината.

С тържествени церемонии новата учебна година бе открита и във всички общински училища в община Разлог. Дворовете на училищата бяха препълнени с ученици, учители и родители. С трепет и усмивки за първи път пристъпиха прага на училището 206 първокласника. Тази година най-много първолаци са в Разлог, а от населените места в село Баня. За всички тях имаше комплект от книжка, скицник и моливи, осигурени от община Разлог.

По-повод празничния ден кметът на Разлог инж. Красимир Герчев изпрати поздравителни адреси до всички учебни заведения на територията на общината.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене