С 30 лицеви опори и тест по криминалистика ставаш полицай, 7 са вакантните места в Областната дирекция на МВР в Благоевград

7 вакантни длъжности обяви Областната дирекция на МВР в Благоевград, която се опитва да доокомплектова състава си въпреки кадровия трус и смяната на Р. Танушев със столичанина Н. Хаджиев. Свободните места са за 4-ма младши разследващи полицаи и 3-ма младши автоконтрольори.

Изискванията към автоконтрольорите са за средно образование, възраст до 40 г. и свидетелство за управление на МПС. Освен това те трябва да правят скок на дължина от място поне 205 см, 800 м гладко бягане да изминават най-много за 3,41 мин. и да успеят да направят поне 30 лицеви опори /за мъжете/ или 30 изправяния на трупа от тилен лег до седеж /за жените/.

Много по-високи са претенциите на МВР към разследващите полицаи, които трябва да имат магистърска степен на образованието в областта на социалните, стопански, правни науки, сигурност или отбрана, а може и бакалавърска от Академията на МВР. Вместо да се потят в спортната зала, те ще решават 60 минути тест от 40 въпроса по наказателно право и криминалистика.

Конкурсите временно са блокирани, защото заповедите на вътрешния министър Румяна Бъчварова за обявяването им са от 31 август, когато шеф на МВР – Благоевград все още беше Р. Танушев. Затова в тях той продължава да фигурира като председател на бъдещата изпитна комисия, а като зам. председател е посочен Петър Зашев. От петък обаче директор на ОД на МВР – Благоевград е столичанинът Николай Хаджиев. За да бъдат заповедите изрядни и за да избегне МВР опасността някой неуспял кандидат-полицай да ги обжалва в съда заради недействителни длъжности на членовете на изпитната комисия, необходимо е министър Бъчварова или да издаде нови заповеди за конкурсите, или да промени сегашните с т.нар. „заповед за промяна на заповед“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене