Младеж от Пиринско в Топ 3 на най-успешните стажанти на Американската дипломна служба, избран след жесток кастинг

21-годишният Мартин Васев от Дупница, който е възпитаник на СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, приключи миналата седмица 3-месечния си стаж в Американската дипломатическа служба във Вашингтон и след като успя да организира блестящо възложената му подготовка на церемонията за принос към американската дипломация, бе определен за един от тримата най-успешни стажанти, работили досега в US асоциацията.

Във Вашингтон Мартин влезе след жесток кастинг между 100 кандидати от престижни университети в цял свят. По време на кандидатстването си той беше студент на пълна стипендия в Сингапур. Докато течеше стажът му в Американската дипломатическа служба, младежът работеше с екипа на Джон Кери, сенатори, конгресмени и дипломати, което освен със знания го зареди с много емоции и надежди за бъдещето му.

Следващата седмица Мартин влиза на едномесечен стаж в Дипломатическия институт в София, а след това заминава да учи „Европейски политики и политическа социология” в университета в Оксфорд. Преди 2 дни успя все пак да се разходи по баирите на величествената Рила планина и там да направи една от малкото си БГ снимки, която качи във фейсбук с текст „Моята България!“.

Засега момчето твърди, че иска да натрупа опит в чужбина и след това да се върне в България, където да го приложи.

Амбициозният младеж е син на детската учителка в ЦДГ „Калина” в Дупница Елза Иванова и Марио Васев, който работи в „Енергоремонт” – Бобов дол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене