ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ДНЕС В БЛАГОЕВГРАДСКИЯ КВ. СТРУМСКО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЪБОР ПОД МОТОТО „ОТ СЕЛОТО ЗА СЕЛОТО“

За трета поредна година днес в благоевградския кв. Струмско ще се проведе събор под мотото „От селото за селото“, организиран съвместно с Община Благоевград.

Музикалната програма ще започне точно в 18:00 часа със самодейци и местни народни групи на площада в кв.Струмско. В 19:30 часа програмата продължава с фолклорна формация от град Гоце Делчев, от 22:30 часа за доброто настроение ще пее народната певица Радостина Паньова.

„За трета поредна година правим този събор в съботата преди Кръстов ден, Имам желанието да остане традиция и след нас младежите да продължават да го правят. Целта е да съхраним и популяризираме българското фолклорно наследство“, каза за Pirinsko.com Венцислав Лудачки, ръководител на Сурвакарската група в кв.Струмско, като допълни, че жителите и гости на проявата ще чуят фолклорни мелодии, ще видят танците и носиите на участниците. Самодейците ще имат възможноста да покажат таланта си и да представят своите песни и танци. Интересът и на участници, и на гости е много голям, а ентусиазмът на жителите ни е огромен.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене