Славчо Хаджиев, кмет на Осина, община Сатовча: Свлачищните процеси в селото продължават да бъдат активни, макар и с не толкова интензивни темпове

Свлачищните процеси в село Осина, община Сатовча, продължават да бъдат активни, макар и с не толкова интензивни темпове. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Славчо Хаджиев, кмет на населеното място. По думите му дори към днешна дата свлачището е в процес на действие, като най-сериозно е положението с участъка, заради който пропадна едното пътно платно на единствения пък от и за село Осина.
Славко Хаджиев отбеляза, че проблемът е доста сериозен и е бил представен пред заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който в края на миналия месец бе на посещение в Сатовча. „Поставихме въпроса, действително, за това нещо, имаме проект, който е на стойност за над 700 хиляди лева. Към момента чакаме това финансиране, като от отговорните институции ни увериха, че ще получим такова, но кога точно ще бъде – това трудно мога да кажа“, поясни кметът Хаджиев. Той прибави, че всички, които имат ангажимент към проблема, са заявили желанието си да окажат съдействие, така че според него има надежда нещата със свлачищните процеси в село Осина да се подобрят в близко бъдеще.
„Фокус“ припомня, че през февруари 2015 година огромно свлачище подкопа единствения път за село Осина и създаде реалната опасност да остави жителите му без връзка с останалият свят. Активизиралото се свлачище е с диаметър около 60 метра, а под пътя има образувала се огромна кухина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене