Експресно и очаквано! Софиянец оглавява ОД на МВР Благоевград! Представят го до броени часове!

Софиянец оглавява областната дирекция на МВР в Благоевград, новият директор ще бъде представен пред състава до броени часове. Това се случва ден, след като напусна директорът Росен Танушев, а на негово място както struma.com съобщи временно, бе назначен заместникът му по криминална Петър Зашев.

Новият директор е млад и надежден криминалист, чието име ще ви съобщим по-късно. Припомняме, че Росен Танушев стана началник група криминална в полицейското управление в Петрич, съставът на местната полицейска дирекция бе готов да излезе пред дирекцията, за да изрази подкрепата си към преместения в Петрич полицейски шеф.

Това не се случи, тъй като Танушев бе категоричен, че държи да се върне в родния си град. Новото назначение на софиянец за директор е маневра на МВР, която бе очаквана. За пореден път благоевградската дирекция ще се ръководи от външен, не местен полицейски директор.

Припомняме, че в последните години ОД на МВР не е имала директор от Благоевград. След софийския екип на Георги Костов, който вдигна летвата на работата в дирекцията ,май се оказва трудно да бъде издигнат местен човек. Георги Костов стана главен секретар на МВР, смени го началникът на ПУ на МВР Банско, Христо Разсолков ,който бе доведен от Костов в региона. Разсолков работи като директор на ОД на МВР няколко месеца. След сериозни успехи тук Разсолков бе преместен като директор на тежката пловдивска дирекция, където продължава да жъне успехи в работата си.

Той бе сменен на директорския пост в Благоевград с началника на полицията в Сандански тогава Росен Танушев. Това се случи в последните три години, в които външните ръководители успяха да овладеят обстановка в областта много бързо. Днес отново постът директор на ОД на МВР-Благоевград ще заеме софиянец. Предполага се, че новият директор също ще назначи управленски екип, който познава и с който е работил. Ще съобщим името на директора скоро.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене