Полицаите в Благоевград подкрепят Росен Танушев, но отидоха на обяд, вместо на протест

Протестът в подкрепа на полицейския директор в оставка Росен Танушев не се състоя.

Въпреки очакванията, че униформените служители в Благоевград ще отделят обедната си почивка днес, за да декларират подкрепа към директора на ОД МВР, подобно нещо не се случи. В 12 часа полицаите един по един започнаха да напускат сградата на дирекцията, но вместо да се съберат пред входа и да дадат рамо на началника си, те предпочетоха да отидат на обяд.

Малцина от тях се престрашиха да отговорят с половин уста на репортерските въпроси и заявиха уклончиво, че винаги са подкрепяли всичките си директори.

По същото време Росен Танушев си стоеше в кабинета в очакване да му бъде разписана заповедта за освобождаване от поста.

До неговата оставка се стигна след събора в симитлийското село Черниче. Тогава собственикът на строителната фирма „Агромах” Методи Бачев заявил на микрофон, че кметът на Симитли Апостол Апостолов е спал с Бойко Борисов.

Грозната реплика е произнесена пред хиляди хора, заснета на видеоклип и показана в местен сайт.

Последваха арестите на собственика на сайта Иван Хамбарджийски, както и на строителния предприемач Методи Бачев. Това обаче провокира коментари, че зад решетикте се пращат хора заради лична обида към премиера, което е пресилено.

За да потуши скандала министър Румяна Бъчварова принуди шефа на местната полиция комисар Росен Танушев да подаде оставка, като обяви, че той се е престарал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене