Христина Маркова: Освен артистизма наследих от баба и любовта към кулинарията

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

markovaКазваш, че баба ти те е учила да си добър човек… в днешно време, обаче е трудно човек да е добър. Казвам го от личен опит, винаги съм се опитвал да правя добро, сега чрез Топ Преса е още по- лесно, постоянно правим кампании и помагаме, и накрая все сме виновни и се плюе по нас…

–  Аз,  никога не приемам нищо лично… поне така се старая, защото мисля, че съм здраво стъпила на земята и защото говорим за баба ми, нейния пример с нейния живот,  които ми е оставила е достатъчен, аз да не се лутам и да бъда човек, който си знае принципите, просто знам кой е правия път. Тя много често ми повтаряше и: “Чедо, имай страх от бога”. Знам, че има някой който ни наблюдава и знам,  че не можеш да се скриеш и затова се старая да давам най-доброто от себе си. Не давам ухо, кой какво мисли за мен… това успях да си го изградя през годините. Имало е периоди в които за мен е било много важно какво се говори за мен, но сега за мен е по важна моята душа. Случи ме се нещо, за което пред друга медия не съм говорила… преди две седмици ми откраднаха чантата със всички документи, с три флашки със всичките ми песни и музика, с фото апарат с много ценни спомени, всички лични документи, даже и личната карта на сина ми…

Как стана?

– Слязох от колата с телефон в ръка, взех ключовете, но не заключих… беше много топло, просто пресякох улицата, през това време крадеца е минал, видял чантата клекнал до колата и я взел. Но се надявам да го хванат, защото са го заснели две камери, на едната се вижда лицето му и полицията вече го издирва.

Къде се е случило това?

– Малко под хотел “Езерец” има едни складове за материали. Там избирахме камъни, после на камерите гледахме записа. Само един човек мина и то той бил крадец 😉 После разсъждавах над това, което ми се случи и мисля, че няма случайни неща. Да изгубих много ценни неща, но душата трудно може да се докосне. В същата минута имах нуждата да благодаря на Господ, изпитах тази необходимост и отидох до черквата, а и беше втори август, голям празник по стар стил Свети Илия. Исках да благодаря на Господ, че семейството ми е здраво, че съм това, което съм и че съм много богата със всичко което имам., а тези материалните неща всичко друго някак си можех да го погледна като отстрани. Душата ми беше чиста. Нямам нужда да съдя никой!

Как се чувстваш сега след толкова години, ти беше една от най-големите млади звезди на Югозапада…

– Не, не, Чувствах се много млада, на първия фестивал бях на 22 години. Още нямах официални тоалети и бях с абитуриентската си рокля. Непрекъснато в мен стоеше въпроса дали аз съм готова да застана  на такъв форум. Но така се бяха стекли нещата, че аз вече бях солист на група “Пирина”. Никола Ваклинов беше организантор на фестивала, повечето песни бяха негови, а той беше композитор на фолк група „Пирина”. Аз се появих с две песни на този фестивал, при положение, че бях млад изпълнител. Първата ми песен беше “Да Всичко”   по текст на Евтим Евтимов, а другата на Катя Кирянова с която съвместната ни работа продължава и до ден днешен. Аз мисля, че никога няма нищо случайно. Този фестивал промени живота ми и го направи много цветен изпълнен с много смисъл и ме срещна с много талантливи хора един от тях е Георги Савеклиев с който   направих два диска с негови стихове. Той е родом от Петрич и е голям поет на Югозапада. Дълги години пишеше стихове конкретно по мой изживявания. Един вид моите песни създадени през годините бяха нещо, като терапия за моята душа.  Усещането е прекрасно, нещо преживяно по мой мелодии.

Сега работиш ли върху някакви нови проекти

– Имам един диск по музика на Светлослав Лобушки, който сама си издадох, но не се разпространява по магазините, по- скоро е за подаръци на приятели. Това са нови песни, които не се представяни на фестивали и са прекрасни песни. И много искам да им направя видео версии за интернет, може да е и нещо по любителски.

Чакай, чакай… как Христина Маркова ще прави нещо любителско? Не може! Познаваме се от 20 години. Ти си приятел на Топ Преса, така че за мен ще бъде голямо удоволствие да направим един хубав професионален видеоклип на една от новите ти песни по твой избор.

– Страхотно, приемам разбира се и съм сигурна, че продукта ще стане супер!

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене