ВЪЗПИТАТЕЛКА В ЦДГ №12 „АЛЕНИ МАКОВЕ“ В БЛАГОЕВГРАД Е ОГРАБЕНА ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА

Възпитателка в ЦДГ №12 „Алени макове“ в Благоевград е ограбена по време на работа. Чантата е била в шкаф в детското заведение на ул. „Крали Марко“ №8. След кражбата силно стресираната жена получила криза на нервна почва и по спешност е приета в болницата. В портфейла си тя имала дебитни карти, пари и още лични документи.

Сигнал за дръзката кражба е подаден на тел. 112 малко преди 09,00 часа завчера, на място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. На изпадналата в нестабилно състояние възпитателка е оказана първа помощ и с линейка е транспортирана до МБАЛ – Благоевград. След лекарския преглед е настанена за лечение.

За коментар относно случая потърсихме директора на ЦДГ №12 Емилия Гайдарджиева, която поясни за инцидента: „Колежката, която е помощник-възпитател, е почиствала помещение във филиала, който не е в централната сграда на ЦДГ №12, а се намира на първия етаж в жилищен блок, само на няколко метра разстояние. В момента текат дейности за подготовка за приема на децата, групата започва редовни занимания в пълен състав след празниците – от 7 септември. Помощник-възпитателката е била сама, излязла да изхвърли отпадъците навън, по същото време вътре в помещението не е имало друг от персонала. Не съм пряк свидетел, но доколкото разбрах, колежката е излязла само за 2 минути, отишла е до контейнера, най-вероятно крадците са я дебнели и се промъкнали, предполагам, че са двама и че единият е наблюдавал.

Съгласно вътрешния правилник за работа има издадена заповед за пропускателен режим и заключване на вратите навсякъде в сградата на детската градина. Задигната е само нейната чанта,  друго имущество на детската градина не е откраднато. На този етап няма монтирани камери за наблюдение, надяваме се да бъдат поставени”, заключи директорката на детската градина.

Служители от Първо РУП – Благоевград работят по случая. По първоначална информация около обяд има задържани две лица, чиято съпричастност към случая се установява.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене