Кирил Котев, кмет на община Сандански: Необходим е кредит в размер на 2 млн. лв. за реализирането на проект „Изграждане на северна дъга на околовръстен път Сандански“

Необходим е кредит в размер на 2 млн. лв. за реализирането на проект „Изграждане на северна дъга на околовръстен път Сандански“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Кирил Котев, кмет на община Сандански. Той обясни, че този проект е започнат много време преди той да стане кмет на населеното място. „Има проведен конкурс, обществена поръчка и т.н., но за проекта не е осигурено финансиране, както и документално земите не бяха още прехвърлени, като в момента довършваме тази процедура. Но за финансиране нямаме средства от бюджета, тъй като, когато е прието да се прави тази отсечка, е зададено, че тя ще бъде от външно финансиране, в случая – кредит“, прибави Кирил Котев.
По думите му, решението за изграждането на тази отсечка и за нейното финансиране е било взето от предходния Общински съвет в Сандански, а в момента, като кмет, той изпълнява неговото решение. Той добави още, че в края на месец септември на редовна общинска сесия ще внесе за разглеждане и уточняване параметрите на самия кредит, след което Общинският съвет ще трябва да вземе съответните решения.
Натали СТЕФАНОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене