Георги Костов: Много съжалявам за Росен Танушев, вероятно се е пренавил

Методи Бачев: Бриндо ме изнудваше, че щял да ми осигури медиен комфорт, ако му платя 10 000 лева

 

Иван Хамбарджийски: 10-12 дни органите на реда не взеха никакви мерки, аз мислех, че Методи Бачев ще излезе публично да се извини

 

Вчера следобед вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова поиска, веднага получи и прие оставката на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев. Пресцентъра на МВР съобщи, че поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

По първоначална информация оставката на полицейския шеф е поискана заради скандала с обидната реплика на съсобственика на „Агромах“ Методи Бачев, отправена по адрес на премиера Бойко Борисов на кукерски събор в симитлийското село Черниче на 19 август. За това обаче се разбра 11 дни по-късно, след като местния журналист Иван Хамбарджийски, известен повече като Бриндо, качи клип в сайта си. На следващия ден Методи Бачев и Бриндо са били привикани в благоевградската полиция за разпити, а след няколко часа освободени.

Главеният комисар на МВР Георги Костов коментира лаконично случая:

„Неморалното поведение на граждани не е наказуемо и арести по наша инициатива не може да се предприемат за такива постъпки. Много съжалявам за младия и принципен колега Росен Танушев, вероятно от пренавиване е предприел този необмислен ход“, каза главният комисар.

 

Методи Бачев също се отзова и коментира ареста си така:

„Отидох по мое желание в полицията, за да обясня защо съм подал жалба срещу лицето Иван Хамбарджийски – Бриндо, както и да разкажа целия случай на събора в Черниче. В детайли няма да коментирам, защото обещах на следователите, докато тече разследването да не правя подробни изявления пред медиите. Накратко, жалбата ми се изразява в няколко седмичното изнудване на лицето Бриндо срещу мен – щял да ми осигури медиен комфорт, ако му платя 10 000 лева. Назначена е и техническа експертиза на клипа, защото според мен видеото е манипулирано.“

 

Тази сутрин Иван Хамбарджийски – Бриндо коментира по Нова телевизия защо е качил клипа с 11 дни закъснение:

„Този клип бе качен от мой приятел в социалната мрежа, но после го свалихме. Наложи се да публикуваме този клип заради това, че 10-12 дни органите на реда не взеха никакви мерки. Аз мислех, че Методи Бачев ще излезе публично да се извини, все пак той унижава институции, кмета на Симитли, премиера Бойко Борисов. Какъв пример дава такъв човек, който е известен бизнесмен”, коментира Иван Хамбарджийски.

 

За благоевградчани е ясно, че и Методи Бачев и Бриндо имат много „трески за дялане“. Не за първи път срещу Хамбарджийски има жалби за рекет, а през февруари 2013 година той бе задържан в центъра на Благоевград с 2000 белязани лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене