Тричасов трилър прати Гришо напред на US Open

Първата ракета на България Григор Димитров измъкна трудна, но сладка победа над Жереми Шарди в петсетов трилър от втория кръг на US Open. Хасковлията се наложи с 4:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 над френския си съперник и записа трети успех от четирите сблъсъка помежду им. Така Гришо продължава в третия кръг на последния турнир от Големия шлем и там го очаква португалецът Жоао Соуса.

Срещата започна ужасно за Григор, който допусна пробив още при първото си подаване и то след двойна грешка. След това Шарди убедително спечели и своето подаване, като направи 3 аса и дръпна с два гейма преднина.

В четвъртия гейм Димитров имаше първи шанс да върне пробива. Съперникът му направи две двойни грешки и върна българина в гейма, като докара нещата до дюс, а след това Гришо имаше и точка за пробив, но не се възползва и Шарди отново дръпна с 3:1.

След това всеки печелеше своето подаване до осмия гейм, когато хасковлията получи две точки за пробив и при втория опит успя да се върне в мача за 4:4.

Веднага след това обаче Григор изигра ужасно слаб гейм на своето подаване и допусна рибрейк за 4:5, а на свой сервис Шарди не сгреши и взе сета с 6:4 гейма в своя полза.

Вторият сет вървеше гейм за гейм, като всеки печелеше своето подаване. Димитров обаче имаше доста повече трудности на свой сервис, докато французинът рядко допускаше колебания. Чак в осмия гейм Шарди бе на път да се пропука, като допусна да губи с 0:40, но Григор не се възползва от трите точки за пробив и загуби следващите пет разигравания и гейма – 4:4.

След това българинът спечели своето подаване и в десетия гейм отново имаше преднина от 40:0 при сервис на съперника. Този път хасковлията се възползва от ситуацията и спечели гейма и сета с 6:4.

Третият сет отново всеки печелеше подаванията си до 3:3. Тогава Григор буквално поднесе на тепсия един пробив на Шарди. Той първо допусна да изостава с 0:40, а след това с двойна грешка подари гейма на французина. След това без проблем Шарди взе своето подаване, а накрая с още един пробив спечели и сета с 6:3.

Четвъртият сет обаче започна по най-добрия начин за Димитров, който тръгна с пробив. След това българинът за втори път проби подаването на съперника си за 4:1 и вече се очакваше лесно да вземе сета. По традиция обаче Гришо сам си усложни нещата, като още в следващия гейм допусна единият от пробивите да му бъде върнат за 4:2. До края на сета обаче българинът се мобилизира и не допусна нова грешна стъпка, като успя да стигне до 6:4 и отново да изравни резултата в сетовете – 2:2.

В последния сет Шарди тотално се срина. Той допусна пробив още в началото след 0:40 и двойна грешка. След това Григор с втори брейк за 3:0 като че ли окончателно сломи съпротивата на французина. Шарди все пак взе два гейма, за да спаси честта си, но Димитров не изпусна инициативата и довърши съперника за крайното 6:2, като така затвори сета и мача в своя полза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене