ИСТИНСКА НАГЛОСТ! Катаджии вдигнаха ръце от джигит

Три пъти го хващаме без книжка и продължава да шофира

Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу кюстендилеца Ангел Алексиев с обвинение за управление на МПС без книжка в едногодишния срок от наложеното му наказание по административен ред.

„От този сме вдигнали ръце”, казват пътните полицаи и допълват, че само от началото на годината Алексиев е бил спиран три пъти за проверка. Младият мъж никога не е имал книжка, но има кола и си я кара, разказват пътните полицаи, възмутени от наглостта му.

Първият сблъсък на младия мъж с пътните ченгета бил на 5 март тази година, когато около 17.30 часа автопатрул го спрял на бул. „Цар Освободител” в Кюстендил за проверка. Тогава ченгетата установили, че Алексиев няма книжка, написали му акт и го предупредили да не кара. Още на следващия ден обаче той отново седнал зад волана и отново попаднал на проверка, като получил още един акт. Третият път бил месец по-късно, на 13 април 2016 година. Пътните полицаи му написали и трети акт за управление на МПС без свидетелство и с влезли в сила наказателни постановления.

„Безсилни сме. Въпреки че го хващаме, Алексиев продължава да кара, без да има право“, казват пътните полицаи от Кюстендил. Според държавното обвинение нарушителят никога не се е явявал на шофьорски курсове, но притежава лек автомобил от 18-годишна възраст.

„От около година има промени в Закона за движение по пътищата, според които за такова нарушение наказанието е до 3 години лишаване от свобода и до 1200 лева глоба“, каза за „Струма” говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил Галина Димитрова.

Според съдебното досие на Алексиев обаче той не е осъждан, но има наложено административно наказание. Очаква се Районен съд – Кюстендил да насрочи дело по случая още до средата на септември.

Алексиев е завършил училище преди три години и в момента работи като гладач в една от големите шивашки фирми в Кюстендил, казаха разследващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене