Наградиха благоевградски пожарникари за мисията в Скопие и потушаването на пожара край Рилци

Гл. комисар Николай Николов: Парична награда в Министерството на вътрешните работи се дава само при изключителни случаи – благоевградските пожарникари са точно такива, изключителни момчета

 

Кметът Камбитов: Гордеем се с вас!

kambi На официална церемония в зала „22 септември“ днес бяха наградени благоевградски пожарникари за заслуги по време спасителната мисия в Скопие и на пожара край село Рилци. Специално за церемонията дойде главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Гости на събитието бяха кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, директорът на пожарната в областта Георги Пармаков и пожарникари от местните структури.

pojarnikaripojarnikari-2Преди обявяването на наградените пожарникари, главен комисар Николов посочи, че е в Благоевград от името на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за да изкаже нейните благодарности към екипа на благоевградската пожарна, да благодари на Югозападно държавно предприятие за съвместните действия.

Служителите на РСПБЗН – Благоевград получиха две колективни парични награди от по 600 лв. Едната за мисията в Скопие, другата за пожара край Рилци.

„Парична награда в Министерството на вътрешните работи се дава само при изключителни случаи – благоевградските пожарникари са точно такива, изключителни момчета, поради което ще си получат наградите. А две са, защото освен хората, които участваха в хуманитарната помощ в Македония, ще бъдат наградени и другите, които участваха в гасенето на множество пожари в региона и по специално – Рилци, където успяха да спасят селото и най-вероятно населението ще прави курбан на тази дата“, обясни главен комисар Николов.

 

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов също поздрави отличените служители.

„Вие наистина заслужавате награда, доказвате го всеки ден. Благодаря Ви и от името на гражданите на община Благоевград за всичко, което правите. В ситуации като  пожарите в село Рилци, Българчево и т.н., без Вас няма как  да се справим. Предстоят мисии, но най-важното е да се връщате винаги здрави. Наистина се  гордеем с Вас. Възхищавам  се на смелостта Ви. Пожарникарската професия може би е една от най-положително оценяваните професии. При Вас рискът е ежедневие. Една латинска сентенция гласи, че „Мъжеството нараства от смели постъпки, а страхът от колебание“. Пожелавам Ви здраве, нека Бог да Ви пази!“, каза кметът Камбитов.

 

Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Благоевград инж.Георги Пармаков благодари на пожарникарите за това, че изпълняват с чест служебния си дълг и за факта, че предприемат бързи действия за предотвратяване на ситуации с цел опазване на човешки живот при бедствия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене