Цветан Цветанов: ГЕРБ и премиерът Борисов се ползват с най-голямо доверие, когато става въпрос за национална сигурност

ГЕРБ и премиерът Борисов се ползват с най-голямо доверие, когато става въпрос за национална сигурност и защитеност на гражданите. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, четейки декларация от името на парламентарната група във връзка с началото на новия политически сезон, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Този авторитет на нашата партия е и огромна отговорност в настоящия момент. Ние привнасяме този авторитет в името на добър публичен образ на България, на която искаме да се гледа като фактор на стабилност на Балканите”, подчерта Цветанов. По думите му страната ни се намира в навечерието на съдбоносен и много отговорен за нацията политически сезон. „Видно е, че както опозиционни, така и партньорски партии се надпреварват да правят политически актив единствено като критикуват управлението и политиката на ГЕРБ. У нас правенето на политика е подменено от критикуването на опонента”, заяви Цветанов. То увери, че през новия парламентарен сезон ГЕРБ ще работи по приемането на закони и законови поправки, които ще гарантират максимална сигурност на границите ни. „Ще се радваме да видим партньори от всички парламентарни групи по тази, защото опазването на границите ни не е само приоритет на ГЕРБ, а на всички партии и всички българи”, обясни Цветанов.
Той коментира и бъдещата законодателна активност на парламентарната група на ГЕРБ по темата за съдебната реформа. „Ние сме гарант за тази реформа, защото единствени имаме ресурса и волята да направим промените, които да гарантират върховенството на закона. Всякакви спекулации и обвинения в забавяне, манипулиране и подмяна на идеите за съдебната реформа идват от онези, които нямат власт и желание да я направят, но имат претенции тази тема да бъде от тяхна компетентност”, допълни още Цветанов.
Във връзка с предстоящите президентски избори, той отправи послание към останалите политически партии да не се поддават на нездравословните политически емоции и пожела успех всички кандидати, които ще се включат в надпреварата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене