ВИДЕО: Неврокопският глас Ирина Паскалева: Винаги вярвайте в себе си!

Ирина ПаскалеваЗдрасти, Ирина! Първо да се представиш на нашите читатели с няколко думи?
– Здравейте! Ирина Паскалева съм и от доста години се занимавам с музика. От дълги години съм част от Неврокопския ансамбъл. Постепенно започнах да се изявявам самостоятелно като вече зад гърба си имам един издаден албум. Надявам се тази година да е успешна и да мога да издам и втория, който вече е готов. В момента клипираме част от песните в новия албум, които вярвам, че ще се харесат на читателите, защото освен че в него са включени народни песни отново съм заложила и на авторската музика.
Понеже заговори за втори албум, следва ли трети? Какви са бъдещите творчески планове на Ирина Паскалева?
Надявам се да бъда жива и здрава. При всички положения музиката остава с мене. Така че като приключа с втория проект надявам се да започна работа и по третия.
За да стигнеш до тук трябва да положиш много труд. Има ли хора, на които трябва да благодариш за това, което е Ирина Паскалева в момента?
– Разбира се. На първо място на родителите ми, които винаги са ме подкрепяли. На семейството. Хората, които в професионален план са оказвали въздействие върху мен, винаги съм подчертавала това е Запрю Икономов. Човек, който е дал насока на моя път. Човек, който ме е хванал за ръката и ме е направил част от ансамбъла. Малко хора знаят, че много по-трудно е да пееш в хор отколкото да бъдеш солов изпълнител. Той ме е научил на това, научил ме е на отговорност, на любов към фолклора и е дал много неща, за които просто нямам думи да ги изразя. Чест е за мен, че съм част от този ансамбъл. Разбира се, да благодаря на моите колеги от „Щуро маке“, на вас – танцьорите. Винаги съм казвала, че там са моите най-добри приятели – в ансамбъла.
Бай Запрю ли е причината да наблегнеш на фолклорната музика или има някаква друга такава?
Основно той да, защото от малка съм в школите на Неврокопския ансамбъл и постепенно преминах в неговите редици. Обичам като цяло фолкора. За мен най-големият наш изпълнител е покойният Костадин Гугов. Освен това ценя много Емил Ристосков, с който имаме дуетна песен, Димитър Коларов. Говоря за Гуна Иванова. Говоря за големи имена, които аз познавам от нашата радиоточка.
Накрая да пожелаеш нещо на нашите читатели.
Винаги обичам да казвам „Вярвайте в себе си и бъдете здрави“.
Благодаря за интервюто, пожелаваме ти на първо място да си жива и здрава и всичко да бъде „по мед и масло“, както се казва.
Дай Боже всеки му! На вас също!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене