Както Топ Преса писа преди година : В Пиринтекс подаряват велосипед на тези, които искат да отиват на работа и да поддържат спортна форма

Потвърди се информация на Топ Преса писана преди година. Работещи в най-голямата шивашка фирма в региона на град Гоце Делчев имат възможност да идват на работа с велосипед, подарен им от работодателя. Инициативата е на собственика Бертрам Ролман, разказа за ХРОНИКА HR специалиста Катя Караиванова.

Първите сто велосипеда вече са раздадени на тези, които желаят да използват това по-здравословно и екологично превозно средство. Предстои доставката на още сто велосипеда, след като желаещите са се увеличили.

Тази придобивка е само за живеещите в град Гоце Делчев и с. Мосомище работници, като е спазено изискването за безопасност велосипедистите да не излизат на републиканската пътна мрежа. “Няма ограничения велосипедите да се използват само за отиване и връщане от работа, а когато времето е лошо работниците могат да използват автобусите за служебен транспорт”, уточни Караиванова.

Когато правили проучване за реализирането на тази идея, попаднали на случай в страната, където работодателят давал стимул от 50 лева на месец, ако работниците използват за транспорт до работното място велосипед, но Пиринтекс е единствената фирма, която подарява велосипеди на работниците си, разказа още специалистката по човешки ресурси. Велосипедите са специално подбрани за движение в градска среда, да са удобни и за жени, имат кошница за поставяне на дамска чанта или друг дребен багаж. В момента във фирмата се изгражда специален паркинг за велосипеди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене