И Сатовча с амбиции да е туристически център

Община Сатовча да се превърне в туристически център благодарение на своите природни и културно-исторически дадености. Това е заложено в проекта на Програмата за развитието на туризма в региона в периода 2016-2020 г.

Предвижда се благоустрояване на инфраструктурата, развитие на туристическите  атракции, опазване и съхраняване на чистотата  на  околната  среда, подобряване състоянието и експонирането на културно‐историческото наследство, контролиране качеството на туристическите услуги.

 „Вярваме, че ще успеем в следващите няколко години да повишим броя на туристите в нашата община. Искаме да реконструираме и реставрираме стари възрожденски къщи за развитие на  селски туризъм, приоритет е ловният туризъм в региона. Ще обособим общинската туристическа база „Дикчан“ в в местността Плетенски чарк като туристическо‐информационен център и използването й като „Зелено училище“, увериха от общината.

Трябва да се изградят музеи с етнокултурна насоченост в населените места. Ще се направят Информационен  туристически  център  в  с. Сатовча  и  в  архитектурен  резерват с. Долен. Реклама  в  страната  и  в  чужбина  на  туристическите  обекти, включването на общината в туристически сайтове и участието й в туристически борси и форуми, са част от другите начертани цели за развитието на туризма.

ИЛИНДЕНПРЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене