Семейство пенсионери намерили мистериозните пари в Перник

Мъж и жена пенсионери намерили голямата сума пари, която вече пети ден стои непотърсена в полицията в Перник. Сумата е 4-цифрена, но колко точно са банкнотите не се съобщава.

„Ако кажем колко са, ще се появят много хора, които ще твърдят, че са техни. Притежателят им трябва да посочи колко са, какви купюри са и в какво са били преди да ги получи“, обясниха от полицията.

„Излязох на пазар да си купя диня и на връщане минавайки покрай Битовия комбинат на тротоара видях пачка пари. Наведох се и ги взех.  До мен имаше магазинче, помислих да ги занеса там, но се отказах“, разказва 69-годишният Иван, който се натъкнал на крупната сума.

Той разказал на съпругата си и двамата ги занесли в полицията. Преди това обаче започнал да разпитва хора, които били в района на намерените пари. Попитал и продавачка на магазин дали някой е търсил  изгубени банкноти. Оставил си телефона да го потърсят.

Иван и съпругата му са пенсионери. Той взема пенсия от 700 лв., а жена му – минимална. Те имат три деца, на които също помагат финансово.

„Имам една стара къщичка и ако тези пари бяха мои, щях да я постегна“, допълва Иван.

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене