14-годишната Найле от Буково се стабилизира, няма спомен за катастрофата

Състоянието на 14-годишната Найле Пехливан, която пострада при тежката катастрофа на разклона за гоцеделчевското село Буково, се подобрява, съобщиха от МБАЛ „Иван Скендеров“, където за спасяването на момичето се полагат неимоверни грижи.

Найле вече не е на командно дишане, говори по малко, но за катастрофата няма никакъв спомен. Все още лекарите не й позволяват да става от леглото, докато не укрепне съвсем и стане по-стабилна. Медиците от гоцеделчевската реанимация са обнадеждени, че скоро девойката ще се оправи и ще може да ходи и контактува нормално.

Тежкият пътен инцидент стана малко след 23 часа в петък на пътя Господинци – Буково, когато група младежи се прибирала от дискотека в Гоце Делчев към Буково с лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишен водач.

Шофьорът предприел рисково изпреварване на автомобил и се ударил в насрещно движещ се „Фолксваген Голф“, зад волана на който бил 32-годишен мъж от сатовчанското село Крибул.

24-годишният водач на „БМВ“-то, предизвикал произшествието, е с фрактури на краката и ръцете. Той е приет за лечение в отделението по ортопедия на благоевградската болница. В същата болница бе транспортиран за лечение и 18-годишният  Енвер Атип от Буково, който е със счупен глезен.

Най-тежко ранена е 14-годишната Найле Пехливан. Тя е настанена в реанимацията на болницата в Гоце Делчев с черепно-мозъчна травма.

Вследствие на ПТП-то пострада леко и водачът на голфа.

Следствените органи, които разследват катастрофата, все още работят по няколко версии. Сред тях са гонка между два автомобила „БМВ“ на пътя Гоце Делчев – Буково, и неправилно и рисково изпреварване от страна на 24-годишния водач. В хода на работата бяха опровергани пуснатите в Буково слухове, че колата е управлявал 18-годишният Енвер Атип.

Оказа се, че зад волана на катастрофиралото „БМВ“ във фаталната за тримата младежи нощ е бил 24-годишният му братовчед.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене