Градът на победата – Никополис ад Нестум, сред най-посещаваните туристически дестинации

Истински фурор на посещения и голям интерес от страна на български и чуждестранни туристи бележи през този сезон Градът на Победата при река Места – Никополис ад Нестум. Старият античен град Никополис ад Нестум е един от най-значимите проекти в община Гърмен, а именно ”Реставрация, консервация и социализация на късно античен град ”Никополис ад Нестум”, реализиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Реализацията на проекта от своя страна доведе до повишаването на туристическото търсене в общината и допринесе за развитието на икономиката в региона. Крайните отчети говорят красноречиво и за подобряване на качеството на живот на населението, е оценката от изпълнението на проекта на местното население и на общинската администрация в Гърмен.

Община Гърмен по този проект се сдоби с впечатляващо туристическо атракционно влакче, върху което са изобразени част от красивите забележителности на общината. Туристите са изключително впечатлени от маршрутите и от самото атрактивно съоръжение, което вози гости, туристи и посетители на античния град Никополис ад Нестум, който се намира само на 2 км от село Гърмен.

В самия античен град Никополис ад Нестум пък посетителите могат да прекарат незабравими часове, при които да се потопят в историческото далечното минало, освен с атрактивна разходка с влакчето, а и да си изработят лично свой сувенир от глина в Грънчарската работилница.

Голям интерес за всички туристи е възможността им да се облекат в автентичните римски облекла които се съхраняват в съкровищницата на Стария античен град Никополис ад Нестум. Стотици туристи през това лято запечатаха в своите албуми неповторими и интересни кадри облечени в автентичните римски облекла, като не пропуснаха и вълнуващата Атракция „Стрелба с лък”.

Общинската администрация в Гърмен и местните жители са изключително горди със своя античен град Никополис ад Нестум, който както за общината, така и за целия Гоцеделчевски регион е истинско историческо богатство.

Добре дошли в Никополис ад Нестум са всички гости на региона и туристи, защото именно в античния град и предлаганите в него атракции всеки може да се потопи в миналото, да го опознае и да запази най-скъпите си спомени от преживените в Никополис ад Нестум мигове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене