Гръцки курорти свалиха цените наполовина, отстъпките важат до октомври

Пет гръцки острова предлагат на туристите драстични отстъпки в опит да засилят туристическия поток към тях. Намаления на туристическите пакети до 50% и специални оферти обявяват хотелиери на островите Самос, Лесбос, Хиос, Кос и Лерос, съобщава economic.bg

Инициативата е на асоциациите на хотелиерите на тези места с подкрепа на Министерството на туризма на страната. По-ниските цени започват от 20 август и ще важат до края на октомври, а целта на отстъпките е да се насърчи туристическото търсене, тъй като тези острови са най-засегнати от бежанската вълна от Турция, припомня сайтът Ana Mpa.

Въпреки че според различни източници обемът на български туристи в Гърция чупи рекорди това лято, туроператори уточняват, че силните месеци, в които българите обичат да почиват в южната ни съседка, са септември и октомври.

„Септември в Гърция става три пъти по-евтино. Имайте предвид, че в момента трудно можете да намерите нощувка в добър хотел под 70 евро на човек там и нека да е ясно, че българското море пак ще бъде по-евтино от гръцкото“, обяви Калин Драганов от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), цитиран от в. „Труд“.

Според него може да се очаква сериозна българска вълна от туристи към Гърция за серията от по четири почивни дни, които предстоят за 6 и 22 септември.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене