14-годишната Александра Самандова спечели лятното издание на традиционния турнир по тенис в Гоце Делчев

Тя стана единствената дама, печелила някога състезанието през годините, в които се провежда, припомнят статистиците и дългогодишни участници

Надеждата на неврокопския тенис успя да се пребори с конкуренцията на над 30 от Гоце Делчев, Сандански, Петрич, София и др., а шампионката бе единствена представителка на слабия пол сред тях. Самият брой наIMG_2555 състезатели пък никога до момента не са се събирали и е рекорд за историята до момента,, обявиха организаторите. Всички тенисисти се състезаваха по системата на директните елиминации с победа в един дълъг сет до 9 гейма. Така до полуфиналите стигнаха Александра Самандова и Златин Мингов, който трябваше да признае превъзходството и след 9:5. Опонентът на бъдещата шампионката във финала Атанас Кръстилов пък показа отлична IMG_2563форма и разби неколкократния носител на Купа „Самандови“. Любен Попов с 9:1.

Финалът бе особено драматичен като в него Александра бе категорична и спечели с 6:1. Във втория обаче трябваше да признае превъзходството на своя противник, който го взе след 3:6 гейма. Истинската драма бе запазена за решителния последен сет, в който след много обрати в крайна сметка Атанас Кръстилов трябваше да признае превъзходството на красивата си противничка.

Всички участници в първата четворка получиха награди, сред които най-големите за финалистите, а наградният фонд бе осигурен от РПК „Възраждане“, чийто председател и председател на Общинския съвет в Гоце Делчев Ангел Гераксиев спази традицията поставена от самото начало да бъде генерален спонсор на проявата.

Много сили в организацията хвърлиха дамата треньори в клуб „Самандови“ Димитър и Мария IMG_2550Самандови – баща и дъщеря, които за пореден път направиха всичко необходимо участници и публика да се чувстват перфектно. Много добро впечатление остави и Илиян Дробенов, който този път не бе в ролята на състезател Домакините пък показаха перфектна организация като за това допринесе и един от шампионите Илиян Дробенов, IMG_2397който този път не бе в ролята на състезател, а на съдия, който перфектно изпълни задълженията си и при нужда бе в помощ на домакините.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене