Димитър Макриев потвърди желанието си да играе в Кипър! Подписа за 2 години

Самият футболист е отхвърлил оферта за 5 сезона, предложена му от клубната управа на „Неа Саламина“

Причината за това според самия него са 32-те му години и това, че трябва да бъде малко по-внимателен и да не прибягва до излишни действия, които да го ангажират за толкова дълъг период. Иначе сериозното предложение за неврокопчанина дойде, след като миналата година бе основен виновник настоящият му отбор да излезе от миманса и да се нареди на нечуваната от дълго време шеста позиция в местния елит. Самият футболист бе един от тези, които направиха основната разлика с предишни сезони и бе сред най-добрите реализатори не само на своя клуб, в чиято история влезе с 19-те си гола, а и в цялото кипърско първенство.

Те му гарантираха вечно място в сърцата на феновете и ръководството на „Неа Саламина“, които пожелаха той да играе за тима почти до края на състезателната си кариера – нещо не особено често срещано не само в островната средиземноморска държава.

За родения в Гоце Делчев бивш национал настоящата дестинация има и сантиментално значение, след като от „Левски“ се отрекоха от него и избълваха хиляди глупости. Там направиха определено всичко възможно, за да убият голмайсторския дух на неврокопчанина, без да вземат предвид, че някои от родните му критици смятат все още да се играе с чуждестранен отбор, връх в кариерата си са 2 или 3 мача срещу Жилина, Тампере, „Олимпия“(Любляна), „Спартак“(Търнава) или „Иртиш“, както и същия този „Марибор“, който само преди няколко едмици елиминира „сините“ и чийто топреализатор бе той. Същите тези вместо да му избодат вежди изписаха очи на Димитър Макриев, след като му показаха, че не е желан на „Герена“ и той прие съвета на съгражданина си Костадин Башов да се пренесе в Кипър. Там той изживя истинско възраждане и само за няколко месеца си върна реализаторския дух в първенство, което минава по доста показатели родната Първа лига.

За неврокопчанина Кипър е поредното първенство, в което играе, след като в своята кариера е бил в „Интер“(Милано), Белинзона и Киасо в Швейцария, „Гурник“(Забже), израелския „Ашдод“, руския „Криля советов“, украинския „Олександрия“ и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене