Фалстарт за „Септември“(Симитли) срещу „Миньор“(Перник)

Тимът от града на колоритния Апостол Апостолов – Поли претърпя поражение в първия си официален мач на новооткрития след ремонта стадион „Септември”

Момчетата на Иво Тренчев започнаха добре двубоя, но позволиха на съперника им след 15-ина минути игра да се изнесе изцяло в тяхната половина.

 В 16-та минута Христо Петров засече с глава центриране на бившия състезател на „Пирин“(Гоце Делчев) Даниел Гогов отляво, но топката премина на педя от лявата греда на домакините. Вратят на „Септември“ Димитър Панчев имаше късмет и в 39-та минута. Шут на Георги Ризов прелетя на сантиметри над гредата. В последните минути на полевремето Даниел Леонтиев трябваше да се намесва решително след удари на Станчев и Смаил Креболиев.

„Миньор“ излезе напред в резултата в 46-та минута, когато Даниел Стефанов бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение срещу Христо Петров. Домакините се върнаха в мача 9 минути по-късно. Реферът Младен Пенев не отсъди очеваден фаул срещу Даниел Стефанов, който остана да лежи на терена. Домакините неколегиално изпълниха тъч и последва контраатака, завършила с пресилен фаул пред наказателното поле на „жълто-черните“. Прекият свободен удар бе превърнат в гол от Андон Гущеров за 1:1.

Домакините стигнаха до пълен обрат в 75-та минута, когато Кирил Домозетски намери отлично Смаил Креболиев, който се възползва от грешка в отбраната на „чуковете“ и прати топката в мрежата зад Даниел Леонтиев. В последните минути на мача „Миньор“, подкрепян от феновете си показа дух и заслужено стигна до трите точки. В 81-та минута Даниел Гогов се разписа с глава, а в даденото от реферите продължение Денислав Балев сложи точка в спора, оползотворявайки отлично центриране на Томов отдясно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене