Обсъдиха Общия устройствен план на Община Разлог

Снимки: Община Разлог

Обществено обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план на Община Разлог, доклада за екологична оценка към него и доклада за оценка за съвместимост се проведе в залата на Общинския съвет в града.

Арх. Димитър Костов – ръководител на проектантския екип, разработил ОУП, представи доклада, като запозна присъстващите с предназначението, нормативната база, целите, задачите и основните предвиждания на плана по отношение на урбанизирани територии, устройство на земеделски и горски територии, културно-историческо наследство на общината, устройствен режим на териториите и др.

Екологичната оценка бе представена от Екатерина Гюлеметова.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев сподели своето удовлетворение, че планът е разработен на база подробни проучвания и анализи и е в съответствие с одобрените вече стратегически документи и планове на Община Разлог и региона.

Главната цел на плана, който е с дългосрочен период от 20 години, е създаване на териориална планова основа за дългосрочно устойчиво и устройствено развитие, в съответствие с целите на социално-икономическото й развитие и със специфичните местни природни, културно-исторически, туристически и други ресурси на община Разлог.

На консултациите по обсъждане на Общия устройствен план присъстваха жители на планинския град, общественици и общински съветници.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене