Кметът д-р Атанас Камбитов ще посрещне служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ от мисията в Македония

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно с областния управител Бисер Михайлов и директора на главната дирекция главен комисар Николай Николов ще посрещнат служителите на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“, които се връщат от мисия в Македония. Церемонията ще се състои утре / 11 август/ от 11.00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

12 смели пожарникари от Благоевград се включиха безусловно в подкрепа и спасителни дейности в Скопие, след наводнението, което отне човешки животи и нанесе поражения в столицата и околните местности. Припомняме, че 8 август бе обявен на Ден на национален траур в Македония заради наводнението. В Скопие продължава работата по възстановяването на щетите, причинени от наводнението в нощта срещу неделя. В сила е и обявеното извънредно положение. Продължава издирването на хора в засегнатите от бедствието райони. За отводняване на засегнатите сгради са мобилизирани частни фирми и доброволци. Българските представители заминаха на място в понеделник, за да се включат в дейностите и с два специализирани автомобила с техника за реагиране при наводнения.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене