„Пирин“(Гоце Делчев) подкрепи предложение за промени в Трета лига

Отборът на „Пирин“(Гоце Делчев) стана един от първите тимове в югозападната „В“ група, който застана зад предложение в правилниците на БФС

Тази промяна цели защитата на интересите на малките клубове от третия ешелон, които да могат по някакъв начин да се защитават от безнаказаните похождения на по-големите отбори. На практика така може да се прекрати срамната практика въпросните клубове да отмъкват играчите на т.нар. аматьори по средата на шампионата, без да платят нито един лев.

Повече относно инициативата обясни ветеранът във футболните дела сред сега действащите хора при неврокопчани – Иван Близнаков: „Това е нещо, което отдавна искаме да бъде въведено. Ние сме подкрепяли подобна мярка, която най-често и най-силно говореше поне в предните две години един от най-уважаваните футболни хора в България – треньорът на „Сливнишки герой“ Венцислав Рангелов, който както и ние сме сериозно потърпевши от недоглеждане в правилника. Ние настояваме без разрешение на клуба, пирин гоце делчевкъдето в момента играе даден футболист да не може да бъде освобождаван на полусезона и е напълно нормално ръководството да има някакви права върху този играч, защото какво се получава сега?  Клубовете във „В“ група не е тайна, че са с малки бюджети, но пък искат да се развиват и вземат да развиват играчи. Влагат средства в усъвършенстването им, след като например са били отречени от т. нар. големи отбори. Някои то тези играчи изпъкват повече от останалите, а професионални клубове ги следят, в което няма нищо лошо. Съвем нормално е да искат самите те да продължат пътя си в по-големи клубове и да играят на по-високо ниво, но не и просто да бъдат крадени тези момчета. От нашия клуб имаме много футболисти, които са стартирали тук и играят в „Б“ или „А“ група в чужбина, която говори за нас, че се върши работа, но как се оценява тя във финансов план за нашия клуб? Нула, нищо, абсолютно нищо!!!  пирин гоце делчевИдва зимната пауза и някой решава да ти вземе съответния играч, без досегашният му отбор да вземе нито един лев. Просто идват и го отмъкват, без да овъзмездят дадения отбор за това, че са влагани средства и усилия. Ако някой се е отказал  от дадения футболист, добре, нека го вземат, но не може да се разчита на тези един, двама или трима най-добри играчи и да се гради тактиката върху тях, а после някой идва и ги взема просто като на майтап. Какво се случва във втория сезон? Ами започва наново да се гради. Просто не може безконтролно да се освобождават футболистите. Нима средствата, които се влагат в т. нар. професионални клубове са по-скъпи от тези, които се влагат в малките. Ясно е, че в малките средствата са по-оскъдни, но как ще намерят те повече, за да се развиват и наистина дафк пирин фенове
работят, да създават нови играчи и условия.  Как ще вземеш още двама или трима, които да запълнят дадена празнота, след като средствата ти са намалели, а нямаш приход на други до следващия бюджет на общината да речем, защото повечето отбори са общински.

В по-малките места футболът е едно от най-големите развлечение. Рекламодателите и спонсорите идват с добрите резултати. Кой иска да влага финансови средства, след като ги няма въпросните успехи, защото просто безконтролно са ти взели някои играчи. Кой ще вложи пари, фенове пирин гоце делчевслед като утре ще дойде някой и ще му ги вземе буквално. Радвам се, че има много колеги, които ни подкрепят.Как да се изграждат футболисти и да се гради по-дългосрочна стратегия. Видя се, че може да се променят законите, а не е трудно да се направи това, както се говори от страна на някои среди в БФС. Това бе нагледно доказано, след като се видя как от абсолютните аматьори някои отбори могат да прескочат при професионалистите или пък да се изкачат в „А“ група, без да са го заслужили чисто спортно-технически,а административно.

Ние може да сме аматьорски клуб, но е нормално ръководството да има някакви права. Нека ни направят полупрофесионална лига, ако това, че сме аматьори пречи.

Просто искаме своето – може да е нещо миниламно, но да го има. Да се освобождават играчи от „В“ група на полусезона само с разрешение на клуба, който притежава техните права. Така че внесохме своето предложение и очакваме отговора на компетентните органи, които се надяваме най-сетне да кажат за какво иде реч.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене