Банско и „Етър““ направиха ялово реми на старта

Двата тима не си вкараха голове в мач с много единоборства, тичане и ниско качество на футбола

Двата отбора дадоха всичко от себе си за победата, но в първия им мач за сезона се видя, че няма кой знае колко много свежи идеи в техните футболисти. Още в 8-ата минута Николай Хаджиниколов центрира към Георги Фикиин, който от близо прати топката високо над варатата.“Етър“ имаше своите възможности чрез Петър Димитров и Цветков, които бяха спасени от вратаря Абди Абдиков, който заедно с колегата си на вратата на „виолетовите“ Кирил Акалски бяха най-добрите в своите тимове. След половин час игра Йордан Лечов с глава не успя да се разпише след от 2 метра. в 36-ата минута Мартин Николов, който би до гредата от стопроцентова позиция. Само няколко секунди след това Цветан Варсанов стреля опасно, но вратарят на „Етър“ улови сигурно.

Най-чистото положение за Банско бе в 45-ата минута, когато Джейхан Зайденов стреля остро, но вратарят Кирил Акалски изби с върха на пръстите си. Абди Абдиков след това спаси сигурно попадение във вратата си след шут на Петър Димитров.

След почивката Християн Василев от волле стреля опасно в ъгъла, но стражът на гостите майсторски спаси, а после Чавдар Ивайлов стреля опасно, но без успех.

„Етър“ можеше да си тръгне и с победата, след като имаше повече чисти голови ситуации но първо Петър Димитров бе изведен от Цветков и стреля находчиво в обратния ъгъл, но топката мина до гредата. После той стреля остро от средна дистанция, но пак неточно. В 79-ата минута Джихат Кямил стреля от отлична позиция, но Абди Абдков спаси.

20-ина фенове на „Етър“ в сектора за гости вгорчиха дебюта на Сашо Ангелов за трети път начело на „болярите“, като скандираха крайно обидно относно неговата родова принадлежност към „Локомотив“(Горна Оряховица).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене