Атанас Фиданин – герой и антигерой в мача „Пирин“(Благоевград) – „Локо“(Горна Оряховица)

Роденият в Гоце Делчев футболист премина от единия до другия край на емоцията по време на двубоя от втория кръг на Първа лига

В този двубой тимът на „железничарите“, в който играе той, загуби с 2:1 след драма в последните минути с дейното участие на неврокопчанина, който се появи като резерва в 61-та мин. дефанзивният футболист първо бе в основата на дузпата за съперника, а после отбеляза попадението за своя отбор.

Тимът на „Пирин“(Благоевград) пък записа първи успех в Първа професионална лига, постигайки драматична победа над новака в шампионата. В 73-та мин. след центриране на Стилян Николов топката срещна ръката на Атанас Фиданин, а положението бе доста спорно, тъй като срещна топката зад гърба му при съвсем естествена поза на ръката, при която ясно се виждаше, че няма как да бъде контролирана. В крайна сметка за 1:0 точен бе Владислав Златинов, който вкара отсъдената  дузпа и своя 51-ви гол в първенството на елита. В 82-ата резервата Атанас Фиданин успя да се реваншира пред „Локомотив“(Горна Оряховица), след като със звесрки шут от повече от 30 метра препарира вратаря на домакините. Само броени секунди преди последния съдийски сигнал Станислав Костов оформи крайното 2:1.

Иначе първата опасност в двубоя дойде в 3-ата минута, когато Янаки Смирнов получи пас в наказателното поле на „орлетата“ и направи опит да подаде, но Аргилашки пресече. Топката попадна в Христов, който отправи силен изстрел, но кълбото мина покрай вратата. В 6-ата минута Христо Златински се откъсна сам срещу Стефано Кунчев, но стражът излезе и улови.

В 20-ата „Орлетата“ пропуснаха страхотен шанс да открият резултата. Станислав Костов си направи двойно подаване с бранител на Локомотив и стреля, но топката нацели страничния стълб. Секунди след това Красен Трифонов центрира перфектно към звездата в атаката на тима – Тихомир Кънев, но ударът му с глава се оказа много неточен.

В 29-ата минута Димитър Благов намери фантастично бившия нападател на Берое – Станислав Костов, който направи втори непростим пропуск пред вратата на „железничарите“.

Темпото в първите минути на втората част бе сравнително високо, но без сериозни опасности пред една от двете врати. Все пак в 56-ата минута Венци Керчев бе близо до първия си гол с екипа на Локомотив, но шутът му мина на сантиметри от страничния стълб. В 65-ата минута Орлин Старокин също пробва да разпечата вратата на Кунчев, но не се получи, след което вече дойде и драматичната развръзка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене