Росица Димитрова: Ще има нарушено водоподаване, но не и режим на водата

ВиК-Благоевград за първи път със спечелен проект ще подобрява условията на труд на служителите


За първи път водното дружество печели национално финансиране. С него ще се подобрят условията на труд на работниците. Ще бъдат ремонтирани санитарните помещения, ще бъдат сменени дограма и ще бъде подменен пода на няколко помещения, като срокът е за 5 месеца. Шефът на дружеството обяви, че ще гледат да се справят в рамките на 3-4 месеца. С този проект сега ще се обновят сгради в община Благоевград, а на по-късен етап ще кандидатстват и за други градове.

285 000 лева са отпуснати на ВИК – Благоевград за спечелен проект от Министерството на труда и социалната политика, съобщи шефът на дружеството Росица Димитрова. Той е от фонд условия на труд и с парите ще бъде направен ремонт на административната сграда към централния склад, ремонт на пречиствателната станция в село Дъбрава, както и няколко помещения и две ремонтни работилници – за леките коли и за тежкотоварните автомобили.

Водното дружество кандидатства и по проект за безопасни условия на труд.

На пресконференция днес, инж.Димитрова внесе яснота и относно спекулациите от последните дни за воден режим в Благоевград. „Ще има нарушено водоподаване, защото се подменя водопровода, но не и режим на водата. „, заяви Димитрова. Това е във връзка със строителството на кръгово кръстовище при бул. “Джеймс Баучер” , именно затова от 08.08.2016г. (понеделник) до 06.09.2016г. (вторник) е възможно да бъде преустановено водоподаването в делнични дни от 08.00 часа до 18.00 часа по следните улици: ул. “Владо Черноземски” (от бул. “Св. Св. Кирил и Методий” до ул. “14-ти полк.”), бул. “Св. св. Кирил и Методий”, ул. “полк. Димов”, ул. “Даме Груев” (от бул. “Джеймс Баучер” до ул. “Крали Марко”), ул. “д-р Христо Татарчев” (от бул. “Джейм Баучер” до ул. “Братя Миладинови”), гр. Благоевград.
„В никакъв случай не става въпрос за режим, а относно подмяната на водопровода там – това е крайно наложително, така поне в следващите години няма да се наложи отново да се разкопава, за да се подменя нещо.“, уточни още инж. Димитрова.

На въпросите на журналисти, управителят на дружеството отговори и внесе яснота по още няколко проблема, които оживено се коментират. Единят от тях бе Алеята на здравето в Благоевград, за проблемния участък там инж. Димитрова изясни, че ВиК е платило за проекта и той вече е готов и внесен в Министерството, което означава, че проблема там ще бъде решен кардинално.
Цената на водата бе другият важен въпрос, поставен днес от медиите. Инж. Димитрова, обясни че и по този въпрос се спекулира и обясни, че водата може да се увеличи максимум с 20 %, но не и да стане 3,18лв./куб., както се изписа на доста места. Сумата от 3,28 около която се коментираше е определена от Националния статистически институт, като социално поносима цена на водата за Благоевград, но към момента тя няма да се увеличава с тази стойност.

Заради засушаването през летните месеци, инж. Димитрова призова потребителите да не злоупотребяват, като използват водата, предназначена за питейно-битови нужди за поливни цели. Тя заяви още, че ще се налагат глоби на нарушителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене