Децата в Сатовча ще учат география и биология с игри

Община Сатовча и Фондация „Помощ за благотворителност в България“ предлагат едно различно лятно преживяване за децата. Под формата на забавления и игри малчуганите ще имат възможност да научат повече за света на науката, природата и уменията.

Екип с опит в това отношение е подготвил програма за малчугани с възрастови групи от 7-10 години, от първи до четвърти клас, и за 11-14 година, от  пети до осми клас. Вече има сформирани 5 групи от по 25 деца. Две от тях са в училището в с. Вълкосел, по една са в учебните заведения в общинския център Сатовча, в Кочан и в Слащен. Обучението стартира на 1 август и ще продължи до 27 август в базите на училищата, които са в отлично състояние.

Занятията се провеждат предимно извън училищната стая или на друго подходящо място, което е в близост до двор или детска площадка. Причината е, че голяма част от заниманията ще бъдат във вид на игри, забавления, походи и приключения, така че децата ще научават нови неща, ще се развиват и ще израстват, забавлявайки се. Те ще бъдат ангажирани почти през целия ден, като ще им бъде осигурен обяд, ще им се дават плодове и вода. След приключване на обучението закупените пособия и материали за нуждите на групите ще останат в полза на съответното училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене