Огнеборци ликвидираха голям пожар край село Бучино. Заместник-кметът Янко Янков пристигна на място

Служители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград ликвидираха голям пожар, възникнал в землището на селата Българчево и Бучино.

pojar Веднага след получаване на сигнала за огнената стихия на място е пристигнал и заместник-кметът по строителство и сигурност в община Благоевград Янко Янков. „В момента ситуацията е овладяна.  Тук сме с целия наличен състав на службата по пожарна безопасност“, съобщи Янков. Пожарът е възникнал този следобед, а причините за него са в процес на изясняване.

Комисар Георги Пармаков – началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ съобщи, че вследствие на огнената стихия са изгорели около 1000 дка сухи треви и храсти.Засегнати са и около 5 дка лозя. Огънят е унищожил и една необитаема постройка. Благодарение на бързата и адекватна реакция на институциите са спасени 15 обитаеми къщи.

Освен заместник-кмета Янко Янков, целия наличен състав на РСПБЗН, на място има и служители на Горско стопанство – Благоевград и Горско стопанство – Симитли. Въпреки, че пожарът е ликвидиран, екипи обхождат терена за наличие на тлеещи огнища.

Oсигурени са екипи, които ще останат дежурни през цялата нощ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене