Без категория

Крадци щурмуваха апартамент на губернатора М. Палев

муса палев

Проникването в столичното жилище на облас­тния управител е извършено седмица преди обира в къщата на заместник областния Д. Капитанов в Коларово

Крадци атакуваха и апартамента на об­ластния управител Муса Палев в София. Про­никването в неговото жилище е станало сед­мица преди обира в къщата на неговия за­местник Димитър Капитанов в петричкото се­ло Коларово, който е бил между вторник и четвъртък миналата седмица. За проникването в апартамента му губернаторът М. Палев призна:

„Беше преди близо 2 сед­мици. Опитали са се да влязат през терасата, но понеже в жилището нямаше нищо от­краднато или поне разместе­но, склонен съм да мисля, че може и аз да съм забравил вратата отворена“. Палев бе категоричен, че в апартамен­та му няма нищо ценно. От до­ма на Капитанов обаче, как­то „Струма“ писа, обирджиите отмъкнаха метална каса със законно притежаван пис­толет „Макаров“, пари, се­мейни ценности и документи.

Полицията проверява как­во освен сравнително крат­кия времеви период свързва проникванията в жилищата на двамата първи държавни мъже в Пиринско. Има вер­сия, че обирджиите са дей­ствали координирано и може поръчителят да е един и съ­щи. Възможно е крадците да са търсили важни документи.

Остава загадка и как оби­рджиите са извадили и сва­лили от втория етаж на къща­та на Капитанов металната каса с размери 60:60:65. По­добни каси са изградени от няколко слоя – метал, арма­турно желязо, инертни мате­риали. Каса с такива разме­ри тежи около 180 килогра­ма. В същото време по стъл­бите в къщата на Капитанов полицаите не са открили сле­ди от влачене на касата. То­ва поражда версията, че тя е отмъкната минимум от трима яки мъже. Обирът е дело на професионалисти.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене