Над 9 млн. контрабандни цигари задържаха на ГКПП „Кулата“

Над 9 000 000 къса контрабандни цигари задържаха при съвместни действия служители на Агенция „Митници“ и Гранична полиция на ГКПП Кулата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Цигарите са открити в камион с полска регистрация, влизащ в страната от Гърция. Митническите служители от „Пътни такси и разрешителни режими“ селектират камиона за проверка, тъй като превозното средство попада в рисков профил на митниците и органите на гранична полиция. Камионът е сканиран, при което се установява необичайна плътност за превозвания товар – части за вентилатори.
При разтоварването в камиона са открити 914 мастербокса с общо 46 000 стека ( 9 139 200 къса) цигари от марката BRASS. При незабавни съвместни действия на служителите на Митница Югозападна, Гранична полиция – РДГП Смолян, под надзора на Окръжна прокуратура Благоевград, камионът е задържан в Митническо бюро – Кулата.
„Стойността на дължимия акциз за укритото количество е около 2 000 000 лева“, заяви началникът на Митница Югозападна Георги Александров и допълни, че откритите цигари, са от марка, която не е регистрирана в България.
„Днешното задържане е илюстрация на добрата работа на съвместните екипи, с участието на МВР, Гранична полиция и Агенция „Митници“, за противодействие на контрабандата в района на Благоевград“, заяви Петър Зашев, заместник-директор на ОД на МВР – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене