Сандански вести: През лятната ваканция деца от ОУ „Хр. Смирненски“ в Петрич рисуват приказни герои върху стена от оградата на елитното школо

Валентин ГЕРЧЕВ

Дори и през лятната ваканция учениците  на основно училище „Хр. Смирненски“ в Петрич са заети в изографисването на една от стените на оградата на училището с картини от приказките. Те творят самостоятелно без учителска намеса и с нарисуваното досега показват, че са на „ти“ с изобразителното изкуство и методите му. Усърдно наблягат на героите от  приказките, с които те са израсли и ги ваят търпеливо за радост на съучениците си, които за първи път ще ги видят едва на есен при старта на новата учебна година.

Топ Преса в аванс ви представя само малка част от рисунките. По този повод директорът  на четвърто основно училище „Христо Смирненски“ в Петрич – г-жа Антонка Китанова, сподели: „Още през месец март се роди идеята в мен и господина по изобразително изкуство – В. Йовев, тъй като тук в малката сграда са подготвителните ни групи и решихме, че тази стена ще бъде чудесна, ако се изрисуват илюстрации от приказки. Това ще е един много хубав кът за децата от подготвителния клас, а пък и това допринася красотата на цялото училище. Сега оформяме стената и, макар и във ваканция, децата се ангажираха и идват вече втора седмица. Те рисуват, за което им благодаря! Това са деца с творчески заложби и се справят много добре. Ефектът е много голям. Всички минаващи хора покрай училището казват: „Браво!“ Това са похвали за децата, но и за ръководството, и за господина по изобразително изкуство“, заключи директорът на училището с нескрита гордост от уменията на възпитаниците си.

 

http://sandanskivesti.com/

DSC05518DSC05520

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене