Без категория

Арестуваният за убийството на Отвертката д-р Николай Карастоянов, конвоиран от 5-има полицаи, закаран в болница с кървящи хемороиди

николай карастоянов

Отделението по хирургия е под ключ, 2-ма униформени пазят стаята, където лежи докторът анестезиолог

Единият от задържаните за убийството на Николай Радев Отвертката – д-р Николай Карастоянов, заради чиято дъщеря Владимира стана кървавият екшън в „Ко­лата“, е докаран вчера около 10 ч. в отделението по хирур­гия в общинската болница в Дупница с белезници на ръ­цете и под полицейска охра­на. 5-има полицаи са охран­явали д-р Н. Карастоянов,до­като са му извършвани меди­цински изследвания. Диагно­зата, с която е настанен док­торът в хирургичното отделе­ние, е силно кървящи хемо­роиди.

Както „Струма“ писа, д-р Н. Карастоянов разкри в съдеб­ната зала 2 дни след убий­ството на Отвертката, че съ­щия ден трябвало да е на из­следвания в болница заради съмнение за раково забол­яване. Състоянието му в аре­ста се влошило. Хемоглоби­нът му паднал драстично, кое­то можело да доведе до ко­лапс, затова е докаран в бол­ницата. Най-вероятно ще се наложи кръвопреливане на Н. Карастоянов, той е настанен сам в стая, пред която де­журят двама полицаи и го пазят.

И двата входа на хирургич­ното отделение, където е нас­танен д-р Карастоянов, са заключени. Полицаите са забранили на доктори, меди­цински сестри и санитари да дават каквато и да е инфор­мация за състоянието на д-р Карастоянов. Близки на ле­жащо болни пациенти в хи­рургичното отделение вчера чакаха специално разреше­ние, за да влязат. Звънят на звънеца, медицинска сестра им отключва вратата и след като обясняват при кой па­циент са дошли, едва тогава ги пускат. Една от причините да бъдат заключени вратите на отделението е страхът приятели на убития Отвертка­та да не окупират отделение­то и да се опитат да влязат вътре.

Работници в гробищния парк в Дупница, където беше погребан 28-годишният Н. Радев-Отвертката, разкриха, че от деня на погребението все­ки ден по 10-ина души, все млади хора, поставят цветя на гроба му.

Почернената майка всеки ден плаче и нарежда над гро­ба на сина си. Както „Струма“ писа, майката Гълъбина бе на гурбет в Кипър, където я зас­тигна черната вест за убий­ството на сина й. Няколко дни преди фаталния инцидент тя се опитала да се свърже с не­го по телефона, но той кате­горично отказвал, тъй като не били в добри отношения. Прави впечатление, че няма разлепени в града некролози на Н. Радев.

Луксозният джип на Нико­лай Радев-Отвертката вчера все още бе на паркинга пред заведението „Колата“ в Дуп­ница, което се превърна в лобно място на 28-годишния бивш гард на братя Галеви. Оказало се, че ключовете са изчезнали по време на кър­вавото меле.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене