Община Сапарева баня съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и Рила спорт АД изгражда вело парк на територията на планина Рила

Паркът се намира на 80 км Южно от София (непосредствено под Седемте рилски езера). Официалното откриване ще се проведе на 6-ти и 7-ми Август 2016 на поляната при долна станция на лифта за качване към Рилските езера. На 6-ти Август (Събота) посетителите на парка ще имат възможност за първи път да се спуснат по първите три изградени трасета. Едното от тях е предназначено за дисциплината спускане. Другите две са туристически и са подходящи за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

    Предстои изграждането на останалите планирани трасета за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня. С изграждането на този маршrут посетителите на парка ще имат възможност да се спуснат от горната станция на лифта до Сапарева баня. Маршрътът ще бъде с дължина около 15 км и постоянен лек наклон надолу.

    Целта ни е да изградим добре структуриран байк парк, предлагащ много удобства за посетителите. Той ще  бъде ориентиран към възможно най-широк кръг от хора, занимаващи се с колоездене, както и към туристите, посещаващи уникалния природен феномен Седемте рилски езера.

    Какво ще включва събитието:

    – Каране по трасетата

    – Гледане на световното по DH и XCO на голям екран

    – AirBag и за двата дни

    – Парти програма

    – Сервизна, изложбена и къмпинг зона

    Очаквана аудитория:

    – 200 – 300 колоездачи, дошли специално за събитието

    – 6000 – 8000 посетители минаващи през поляната за двата дни (бройката е взвета от статистики от минали години за този период)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене