Местния печат

„Вяра“

Бившият съдия от Сандански Илия Янев, синът му Ивайло и счетоводителката му Юлияна излязоха на свобода

Вчера в 10 часа сутринта задържаният навръх имения си ден Илия Янев, бивш шеф на Районния съд в Сандански и настоящ адвокат, беше освободен от ареста заедно със счетоводителката си Юлияна Янева и сина си Ивайло. Сред задържаните са и лидерът на „Евророма” Тони Ангелов и Серго Решетаря, които са оставени в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане.

Зъболекарят д-р Мартин Марин от Гоце Делчев се преобърна с новия си мерцедес, колата изгоря

Лек автомобил „Мерцедес“, собственост на известния в Гоце Делчев стоматолог д-р Мартин Марин, се възпламени в движение и изгоря напълно след преобръщане на пътя. Инцидентът станал около 04 часа в нощта на сряда срещу четвъртък между гоцеделчевските села Господинци и Баничан.

Д-р Гъгнев от ОДБХ – Кюстендил: Няма болни от нодуларен дерматит говеда в областта, всички са имунизирани, прегледах лично животните на Георги Малинов

След като гръмна скандалът между животновъдите Георги Малинов и Асен Георгиев, включващ бой на пастири и обвинение, че 200 болни животни на Малинов бродят по пасищата, се свързахме с д-р Емил Гъгнев, началник на отдел „Здравеопазване, хуманно отношение към животните” към Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Кюстендил за коментар по темата.

НАП, РИОСВ и Агенцията по горите провериха кмета на Райово Васил Васов по сигнал за незаконна дейност в пунктове за скрап, съставени са 2 акта

НАП, РИОСВ, Регионалната агенция по горите и куп институции влязоха на внезапна проверка при кмета на самоковското село Райово Васил Васов. Преди време той заяви пред “Вяра”: “Всичко е законно. Ще дам на съд хората, които ме обвиняват в нарушения, не се шегувам – знам и други методи!”. Проверяващите отказаха да огласят подробности от инспекцията. Сигналите в полицията, НАП, РДГ и РИОСВ касаят пункт за скрап и пункт за пластмаса.

Кметът Ревански праща прокурори в сметосъбиращата фирма за община Белица, искали 13 бона да чистят въображаем сняг

Кметът на община Белица Радослав Ревански ще сезира прокуратурата за нарушения на фирмата, която почиства общинските пътища и се грижи за зимното им поддържане. Градоначалникът е възложил на юристите в кметството да подготвят сигнала до държавното обвинение. Въпросното дружество е консорциум между общинската фирма „Мусала-2004″ ЕООД и частната „Еко Титан“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене